Wanneer kwaliteit en prijs belangrijk zijn

Lamsvlees bestellen en kopen

"VAN ENGELANDT" uit Anderlecht (Brussel) is synoniem voor specialist in lamsvlees. Sinds de oprichting in 1968 zijn wij bezig met lamsvlees: de karakteristieke smaak geeft lamsvlees iets apart en biedt culinair vele mogelijkheden. Om lamsvlees te bestellen en te kopen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ook meteen uw vlees bij ons bestellen.

Bekijk hier de verschillende versnijdingen van lam en lamsvlees.

Wij importeren:

1) Lamsvlees vanuit Ierland, Engeland en Schotland

Het seizoen begint rond Pasen: het melklam is dan verkrijgbaar, het vlees is licht roze van kleur en zacht van smaak,deze melklammeren zijn verkrijgbaar van 9 kg tot 16 kg in het begin van het seizoen maar na Pasen zijn alleen maar melklammeren van 17 kg + verkrijgbaar. Vanaf juni spreken we alleen nog maar van lammeren. Lamsvlees is het hele jaar door verkrijgbaar, op zijn geheel maar ook alle versnijdingen. De U.K. en Ierland behoren tot de grootste producenten van de wereld op gebied van lamsvlees. De uitgestrekte landschappen zijn uitstekend geschikt voor het kweken van lammeren met als gevolg een ontwikkeling van veel verschillende rassen over de eeuwen heen, waaronder het bekende ras Suffolk, Southdown, Shropshire, Dorset en Leicester. Deze landen beschikken over de perfecte condities voor het produceren van hoogstaand kwaliteitsvlees: een matig en vochtig klimaat en uitgestrekte weilanden. Lammeren op zijn geheel, alsook alle versnijdingen zijn verkrijgbaar.

Voor meer informatie omtrent het bestellen en kopen van lamsvlees bij Van Engelandt kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Foto met Engelse versnijdingen van lamsvlees

2) lamsvlees vanuit Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland ligt ver over de evenaar daarom zijn de seizoenen anders dan in Europa. Als het hier zomer is dan is het daar winter, de aanvoer van vers lamsvlees in de maanden juli, augustus, september en oktober zijn dan ook beperkt. Het zijn vooral de edele stukken als lamsfilet en lamskroon die vers, vacuum verpakt, per vliegtuig worden ingevoerd. Nieuw-Zeelandse lammeren worden op een natuurlijke manier gekweekt in "open" groene weilanden met speciaal erkende planten die bekend staan om hun kwaliteiten. De New Zealand Romney, Coopworth en Corridale zijn de meest gekweekte vlees en wolrassen in Nieuw-Zeeland.

Enkele specialiteiten:

SALTMARSH LAM:

Zes weken om buitengewoon lamsvlees te ontdekken: van 15 september tot 15 oktober verkrijgbaar. De kusten van Engeland zijn blootgesteld aan de getijden en het stuifwater van de Golfstroom. Aan die bijzondere kenmerken danken de lammeren die langs de kusten grazen hun unieke smaak. Zij eten er grassen en zeeplanten, zoals zeekralen,die regelmatig door de zee worden overspoeld en met jodium bedekt. Deze nog ambachtelijke vorm van veehouderij brengt mals en sappig vlees voort met een speciale en onnavolgbare smaak.

 

PYRENEES MELKLAM in Frankrijk:

Dit lamsvlees vertegenwoordigd alle criteria om een uitzonderlijk stukje vlees aan te bieden: zacht,smakelijk met een legendarische finesse met Label Rouge. De groep Axuria bevind zich midden in het Baskenland en vertegenwoordigd 350 kwekers in Baskenland in Frankrijk en de Pyrénéen : vooral hun passie voor hun werk maakt dit vlees uitzonderlijk. De lammetjes worden gekweekt bij de moeder ,zonder inbreng van buitenaf, zijn jonger dan 45 dagen en wegen geslacht zonder kop en afvallen 7 à 8 kg. Dit lamsvlees is beschikbaar van november tot eind juni, op zijn geheel maar ook versneden.

Download hier onze folder over het Pyrenees melklam (pdf, 6,3MB).

PYRENEES MELKLAM SPANJE

Ons Spaanse lamsvlees Agnei Ibérico is afkomstig van een gerenommeerd Spaans bedrijf, de Pastores Group Oviaragon uit Zaragoza. Dit lamsvlees is afkomstig van een raszuiver en speciaal geselecteerd schaap uit de Pyreneeën, genaamd Rasa Aragonesa. Het vlees van dit dier wordt Ibérico genoemd, omdat het dezelfde kwaliteiten en eigenschappen heeft als het welbekende Iberische varkensvlees. Agnei Ibérico is daarom ook als zodanig gecertificeerd en beschermd door de Spaanse wet.

De lammeren van het Aragonesa-schaap worden gemiddeld na vier maanden geslacht, op het moment dat ze gemiddeld 15 kilo wegen. De dieren worden gevoed met een combinatie van moedermelk, granen en zonnebloempitten en leiden een leven zonder onrust en stress. Al deze facetten zorgen uiteindelijk voor een mooi gemarmerd en botermals stukje vlees, dat dankzij de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 zeer gezond is en perfect past in een cholesterolverlagend dieet!

Ook qua productie kan Agnei Ibérico zich meten met de top. De strakke manier van uitsnijden en verpakken maakt dit een makkelijk product voor het dagelijkse gebruik van de chef! Er zit namelijk niet of nauwelijks afval/verlies aan het vlees en de producten zijn verpakt in kleine eenheden en kleine dozen van 5 tot 10 kilo.

De combinatie van een luxe en praktische verpakking, de gezonde eigenschappen en met name de zeer rijke en unieke smaak maken Agnei Ibérico tot een uniek product, dat zeker in de smaak zal vallen bij uw klanten en bezoekers!

FRANS HOEVELAM PAYS D’OC LABEL ROUGE

Dit Frans lammetje is gans het jaar door verkrijgbaar OP BESTELLING met een gewicht tussen 14 en 17 kg, ze zijn gevoederd met melk en geslacht als ze 120 dagen oud zijn. Ze zijn afkomstig van 3 departementen :Lozère,Tarne en Avignon