Wanneer kwaliteit en prijs belangrijk zijn

Beste klanten

Voorlopig is er geen Schotse Angus te verkrijgen voor onbepaalde duur.

Als alternatief kunnen we aanbieden :

1) Het schotse rundvlees weliswaar niet van het ras Angus maar een kruising van diverse rassen (Hereford, Charolais, Limousin, Simmenthal, Belgium Blue, Short Horn). Alle dieren worden geboren, gekweekt en geslacht in Schotland.

2) De Ierse Angus.

3) Nieuw in het gamma is de WEST COUNTRY PRIME BEEF.West Country Beef is geproduceerd van speciaal geselecteerde dieren dat geboren, gekweekt en geslacht zijn in één van de zes graafschappen die samen West Country vormen: Cornwall, Devon, Somerset, Gloucestershire, Dorset en Wiltshire. Rassen als Short Horn, Red Devon, Angus en Hereford worden gekweekt op de uitgestrekte weilanden tot maximum 36 maanden oud en geeft ons een mals en smakelijk stuk vlees.

Rundvlees

Naast het lamsvlees is er bij Van Engelandt uit Anderlecht (Brussel) een uitgebreid gamma aan rundvlees. Wij leven in een klimaat waarin de consument steeds meer op zoek gaat naar authentieke, smaakvolle producten met een eigen verhaal. Er wordt niet zomaar meer over rundvlees gesproken maar over diverse rassen rundvlees. Voor het bestellen en kopen van rundvlees van de beste kwaliteit zit u bij ons goed.

Vragen? Dan kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie of een bestelling plaatsen.

Bekijk hier de verschillende versnijdingen van rund en rundvlees.

Iers rundvlees - Grasgevoerd vlees

Het geheim van de kwaliteit van Iers rundvlees is mals gras. De runderen in Ierland staan liefst acht à negen maanden per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kostje zo bij elkaar. Veel bewegen betekent namelijk dat het vet mooi door het vlees verdeeld wordt, dit noemen we marmering of vetdooradering. Waar runderen in veel landen worden bijgevoerd met granen om ze zwaarder te maken, is dit in Ierland minder het geval. De dieren eten gras en kruiden, uit wetenschappelijke hoek komt steeds meer bewijs dat grasgevoerd rund gezonder is.

Grasgevoerd rundvlees heeft een dieprode kleur en een hogere CLA (geconjugeerd linozuur) dan met graan (bij)gevoerd rund. Recent onderzoek suggereert dat CLA bij mensen de groei van het aantal vetopslagcellen remt, bovendien levert grasgevoerd vlees van rund dat in de weide heeft gegraasd meer omega 3 vetzuren en veel vitamine A en E en minder verzadigde vetzuren.

De combinatie van een grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen dus voor een mooie en intense vleessmaak, en daarnaast voor een vlees dat perfect past in een verantwoord consumptiepatroon.

 

Punten uit Rungis (op bestelling)

(23822, 23821, 23823, 23824, 23825, 238221, 238211, 238231, 238241, 238251)

Uitermate geschikt voor de rijpingskast.

Ook verkrijgbaar in 5 rib met been (alle origines zoals de punten)

23822 | Aubrac

23821 | Limousin

23823 | Salers

23824 | Blonde Acquitaine

23825 | Normande

2382 | Charolais

2682 | Simmenthal

 

 

Rubia Gallega (op bestelling)

(28211 & 2861 in stock,  2801, 28811, 2891, 28821, 12891, 2821)

Dit vlees is afkomstig van koeien tussen 6 en 10 jaar oud. Dit vlees wordt gerijpt maar NIET gedroogd (de luchtvochtigheid wordt geregeld rond de 75%).

2 kwaliteiten zijn verkrijgbaar:

  • Extra selection
  • Summum kwaliteit

Het verschil zit vooral in de selectie van de punten met meer infiltratie van het vet. De stukken zonder been zijn allemaal tenminste 4 weken gerijpt als ze worden verpakt. De stukken met been worden NIET gerijpt verstuurd en zijn dus perfect geschikt voor de rijpingskast.

Iers Angus rundvlees

Fier, vorstelijk en zwart als inkt.

De dieren zijn ongehoornd (dominante erfelijke factor) en hebben een compact gedrongen bouw met relatief korte benen. In Ierland is 1 op de 10 runderen een angus rund (mag als angus rund verkocht worden als bij de kruising met een ander ras, er meer dan 60 % angus aanwezig is). Nooit heeft een rund ras zo tot de verbeelding gesproken, de hemelse kwaliteit van Aberdeen Angus heeft het hart van de kwekers en de gastronoom veroverd.

Het angus ras levert een hoogstaand stukje kwalitatief  gemarmerd vlees  d.w.z.  dooraderd met vet wat de smaak ten goede komt. Wat de voeding betreft: Wij bieden onze klanten  het Blackmoran Angus beef geproduceerd bij Foyle Ierland aan.

Hereford rundvlees

Hereford runderen is synoniem van produktie van kwaliteitsvlees. De dieren zijn lichtbruin van kleur met een karaktervolle witte kop. Zij worden gekweekt in de North West corner in Ierland: het Hereford ras, van nature een rustig temperament, heeft de natuurlijke gave om zich door met gras te voederen in combinatie met het unieke klimaat van Ierland een uitzonderlijk, kwaliteitsvol stukje rundvlees te produceren.

Belgisch Witblauw

De dieren zijn van het vleestype die zeer gespierd zijn, de befaamde dikbillen. Deze massieve dieren zijn herkenbaar aan hun kleine kop, stevige billen en sterke spierontwikkeling. Witblauwe runderen danken hun naam aan hun haarkleur. Ondanks de naam is het interessant om te weten  dat het witblauw ras drie kleurvariëteiten kent: wit, blauw of witblauw en zwart. Witblauw staat voor mager en kwaliteitsvol vlees. Het is mals en sappig dankzij de fijne spiervezels, zeer toegankelijk van smaak en mooi rood van kleur. Het vlees bevat goede vetzuren en slechts 12% vet. Net dit lage vetgehalte is verantwoordelijk voor de toegankelijke, eerder neutrale smaak.

Wat de voeding betreft: in de weideperiode krijgen witblauwe vleesdieren naast het gras op de weide, doorgaans een beperkte hoeveelheid maïs en pulp bijgevoederd. In de stalperiode worden de dieren gevoederd met stro, hooi, maïs en pulp. De laatste 100 à 120 dagen blijven de dieren in de stallen en krijgen zij ook krachtvoeder. De dieren worden geslacht tussen de 4 en 7 jaar met een gewicht tussen 450 en 600 kg.

Noord-Amerikaans rundvlees

De sleutel van het succes van dit vlees is de combinatie: de beste runderen voederen met een uitgebalanceerd dieet. De dieren groeien op in een natuurlijke, stress vrije omgeving zoals de open boerderijen en ranches in de uitgestrekte vlakten van Centraal en het Westelijke gedeelte van de Verenigde Staten.

Na 15 maanden vrije loop waar de dieren zich voederen met natuurlijke grassen, worden ze gedurende 4 maanden gevoederd met een hoog uitgebalanceerd dieet van graan en corn, wat de unieke smak en vooral de marmering verzekeren. Dit  is een belangrijke factor: we hebben de keuze uit Prime(1), Choise (2) en Selected(3). Bij de Prime kwaliteit is het vlees het meest met vet dooraderd. De marmering van het vlees verhoogt de zachtheid, de smaak en de sappigheid van het vlees.

Australisch rundvlees

Hier hetzelfde verhaal als bij het Amerikaans rundvlees: de dieren groeien op in een uitgestrekt vlakke landschap en enorme weides waar de lucht nog schoon is. Het vlees uit Australië moet in Europa zijn stempel nog zetten maar in de rest van de wereld heeft het zich al bewezen. We vinder er vooral de vleesrassen waaronder ook veel angus . De dieren worden er geslacht tussen de 360 en 420 kg tussen de 18 en  20 maanden.

Het vlees is uitermate zacht en heeft een rijke smaak. Deze rijke smaak heeft het vlees te danken aan het feit dat de runderen in de periode van het afmesten minimaal 100 dagen met granen(GMO vrij) worden gevoederd, dus het vlees is vrij  gemarmerd, uitermate zacht met een zeer rijke smaak.